divendres, 20 de setembre del 2013

Vacances Emocionals

La sensació de fer 'vacances emocionals' per mi va associada a un descans i drenatge de les emocions que ens governen en el dia a dia. De vegades, necessitem desconnectar més que gestionar. Buidar-nos per tornar a omplir-nos, allunyar-nos de l'escenari on es 'cou' el dia a dia emocional per passar a ser, temporalment, un mer observador. Poder prendre distància i deixar anar tot el que ens perturba. Podria ser, metafòricament parlant, com aturar els cavalls (les emocions), baixar del carro (aturar el cos) i prendre'ns un merescut descans.


Les emocions ens acompanyen cada dia i són les que ens mouen a l'acció. Per aquest motiu ens poden causar cansament, o en canvi, fer-nos sentir més vitals i enèrgics. Gràcies a les emocions ens sentim vius.

Més enllà de la gestió emocional que fem a diari i que implica un aprenentatge constant : no deixar-nos endur per l'ego, no reaccionar a la primera de canvi, tenir una mirada optimista, ser resilients, buscar respostes assertives, triar les fonts d'energia regeneradores (i no tòxiques), comprendre les emocions que se'ns disparen, etc., hi ha la possibilitat d'aturar-nos a observar què està passant.

Fer vacances 'convencionals' pot no tenir res a veure amb fer vacances mentals i tampoc amb fer vacances emocionals. Podem estar a una illa paradisíaca descansant físicament i tenir les preocupacions ocupant la nostra ment i donant voltes pel nostre cap sense parar, o les emocions aferrades al nostre cor i moure'ns per la vida a la seva voluntat i a la deriva.

Hi ha moments a la vida que no podem fer vacances, tot i necessitar-les molt. Amb les emocions i els pensaments passa el mateix. Hi ha maneres de portar millor una situació i d'interpretar la realitat amb més serenor i optimisme quan hem de fer-hi front per seguir aprenent, creixent, caminant. Per altra banda, el que vull destacar en aquest post, és que, quan tenim l'ocasió d'aturar-nos, respirar i drenar emocions, val la pena prendre'ns el temps i el permís per fer-ho.

...per cert, ja has fet les teves 'vacances emocionals'?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada